tiistai 8. lokakuuta 2013

Tuolille uudet vaatteet eli tuolin päällinen

Olen jo pitkään ollut kovin mieltynyt sisustuksessa mustavalkeaan joten ruokailuryhmämme seuraa vahvasti tätä sarjaa. Vuosien saatossa Ikean Börje-tuoleissa alkaa kuitenkin elämä näkyä. Toisin sanoen valkea kangas on tahrainen. Sitä en ole saanut puhtaaksi sitten millään, joten pitihän sitä ratkaisu keksiä. Nykyisellään olisi varmasti jo varaa satsata vähän toisenlaisiin kalusteisiin, mutta mieluummin käytän nämä Ikeat ihan loppuun :)


Päätinkin, että virkkaan trikookuteesta päälliset tuoleille - näitähän voi käyttää hyvällä onnella myös muissa tuoleissa. Koska en ole vielä mikään mestarisuunnittelija, päätin soveltaa! Isoäidin neliöstä se lähti, niinkuin täällä ounastelin :)

Tein siis ensin ihan perus neliön. Tämän jälkeen jatkoin kaksi kierrosta samanlaisia pylväsryhmiä. Koko alkoi olemaan sopiva, mutta tuolin epäsymmetrinen muoto vaati vähän tuunausta.

Teinkin siis kolmelle sivulle ensin kiinteällä silmukalla rivin ja sen jälkeen rivin pylväitä. Kulmiin tein pelkät kiinteät, jotta ne jäivät hieman auki.

Tässä vielä havainnekuvaa reunasta. Reuna ei ole vielä tasainen, tämä on juuri valmistumisen jälkeen paikalleen sovitettu. Kulmissa on ketjuilla virkatut, kiinteillä silmukoilla vahvennetut nauhat solmimista varten.


Pitänee vielä pestä päälliset, että ne pääsevät muotoutumaan kunnolla. Käyttämäni kude on myös eri paksuista eri kohdissa, tekemäni päälliset ovat hieman eri kokoiset, mutta se menköön käsityöläisyyden piikkiin :)


1 kommentti :