maanantai 10. marraskuuta 2014

Lakupekkamatto

Tammikuun synkeissä säissä tuli täysin sattumalta työkaverin kanssa puheeksi hassut sisustusjutut. Kerroin nähneeni kuvan lakupekkamatosta ja kova into olisi tehdä sellainen. Työkaveri taas tunnusti haaveilleensa sellaisesta. Ei kun töihin. (Todellisuudessa eteen tuli sitten ranneongelmat ja vauva, mutta lokakuun synkeissä säissä päästiin sitten asiaan). 
 
Touhumaalla on olemassa hieno ohje lakupekkamattoon täällä. Aloin tekemään mattoa niillä ohjeilla, mutta jostain syystä minulla ei ottanut onnistuakseen. Tuosta lakupekan päästä (eli peruspyöreästä osasta) tuli kupruileva. Liekö epätasaisen trikookuteen syytä?
 
No aloitin maton sitten kokonaan alusta ja tein pään vanhalla tutulla pyöreän maton mallilla. Tässä kohtaahan oli sitten menty metsään ja kovaa, sillä mattoni oli ihan eri kokoinen kuin Touhumaan ohjeessa. Kiharoista ei tullut mitään järkevää. Tai kiharoita niistä tuli, mutta ne olisivat kiertäneet parraksi asti!
 
Sittenpä sovellettiin taas. Tässä minun kiharamallini:
 
1. kierros: 3 ketjusilmukan lenkki.

2. kierros: 8 puolipylvästä kjs-lenkkiin.

3. kierros: 1puolipylväs, 2puolipylvästä samaan silmukkaan, toista.

4. kierros: *2 pp samaan, 1 pp, 1pp*, toista.

5. kierros: *2 pp samaan, 1pp, 1pp, 1pp*, toista

6. kierros: *2 pp samaan, 1pp, 1pp, 1pp 1pp*, toista

Jokaisen kierroksen kiinnitin piilosilmukalla päähän.

Kiharoita tein siis kuusi, ja aloitin seuraavan kierroksen 4. silmukasta edellisen kiharan päätöskohdasta lukien.
 

 
 
 
Silmät ja suun tein Touhumaan ohjeella, tai sitä mukaillen.. Huomasin tietenkin vasta tässä kohtaa, että ostamani valkea kude on tuplasti, ellei jopa triplasti muita kuteita paksumpaa. Eli käytännössä valkeissa kohdissa tein vain yhden kierroksen valkealla, en kahta kierrosta kuten ohjeessa.

 
 
Tämä johti "pieneen" epätasaisuuteen matossa, mutta onneksi tämä on enemmän koriste.

 
 
Siinä se on! Kovasta mallittelusta huolimatta vähän vino, mutta ainakin se on originaali!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti