lauantai 10. elokuuta 2013

Mustikkapiirakka feat. Vadelmat

Olen kehittänyt kaksi loistavaa "tekosyytä" leipoa. Vieraat ja pakastimen tyhjennys. Tällä kertaa käytin molempia kortteja ja leivoin perinteisellä mustikkapiirakan ohjeella piiraan mustikoista ja vadelmista.

Tärkeä huomio, itse uskon voihin. Parhaat leivonnaiset tulevat voilla leivottuna. Ihan yksiselitteisesti.

Pohja:

100 grammaa voita
1 dl sokeria
1 muna
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki ainekset.

Levitä pohja uunivuoalle. Laita pelkkä pohja uuniin, 200 asteeseen n. 5 minuutiksi. Näin pohja saa vähän muotoa ja kovettuu. Kätevää varsinkin pakastemarjojen kanssa.



Täyte:

1 Kermaviili
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Marjoja

Pohjan ollessa uunissa tee täyte sekoittamalla kermaviili, muna ja sokerit.

Ota pohja uunista ja laita marjat pohjan päälle. Kaada täyte marjojen päälle. Täytteen ja marjat voi halutessaan sekoittaa ennen uuniin laittamista.



Piiras näyttää valmiina tältä. Oma piiraani on hieman raukka uunisekoilun vuoksi, mutta maku oli taattua ihanuutta!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti