perjantai 23. elokuuta 2013

Rutaina-torttu

Olen joskus aikoinaan julkaissut tämän ohjeen jossain vanhassa blogissanikin. Tämä on niin maukas resepti, että tätä ei voi pitää itsellään!

Kakku tuskin on maailman kaunein, mutta maku kuittaa kaikki puutteet ulkonäössä! Plus, eikä tarvitse leipojan paljoa jännitellä ulkonäköä :)



Rutainatorttu

POHJA 3 KELTUAISTA
1.5 DL SOKERIA
5 RKL MAITOA
1,5 DL VOITA TAI MARGARIINIA SULATETTUNA
2,5 DL VEHNÄJAUHOJA
5 TL LEIVINJAUHETTA
1 TL VANILJASOKERIA

MARENKI: 3 VALKUAISTA
2,5 DL SOKERIA


Vatkaa ensin marenki hyvin, vatkaten valkuaisvaahtoa lisäten sokeria vähän kerrallaan.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muut aineet.
Levitä taikina uunipannulle, marenki päälle. Päälle voi lisätä mantelilastuja.
Paistetaan 200 asteessa n. 20 minuuttia, seuraa kuitenkin kakkua - vähempikin aika riittää. Kakku on valmis kun marenki alkaa muuttua kullan ruskeaksi.
Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa kahteen osaan ja laita väliin kermavaahto, jonka voi maustaa sokerilla ja vaniljasokerilla tai parilla ruokalusikallisella kaakao- tai lakkalikööriä.

Tarjoile sellaisenaan tai esim. marjojen kera!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti