keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Pipopipopipo! Eli ihan itse suunniteltu pipo

Olen vuosien saatossa neulonut monenlaisia pipoviritelmiä, mutta kaikki tuntuivat jotenkin huonosti istuvilta ja tyhmiltä. Kokeilin monenlaisia eri kaavoja, kunnes päätin, että kai minä nyt ihan itse voin kokeilla pipon suunnittelua!

Ohje on hyvin yksinkertainen. Muutama sentti joustinneuletta ja sen jälkeen helmineuletta haluttuun pituuteen saakka. Kavennukset olen tehnyt niin, että aloitan kavennuksen jokaisen puikon päässä. Kun puikolla on parillinen määrä silmukoita, kavennan myös puikon puolestavälistä.

Itse olen neulonut molemmat pipot 60 silmukalla (15 per puikko), joustinneuleen 3 oikein, 3 nurin. Kavennukset on tehty siten, että ensin kavennan puikon silmukkamäärän 14 silmukkaan. Tämän jälkeen kavennan puikon 7.silmukan ja viimeisen silmukan, ja niin edelleen :) Musta pipo on neulottu Lang Yarn's KIM-langasta. Puikot olivat muistaakseni 6 milliset bambupuikot

.

Vaaleanruskea pipo on Viking Alpaca-lankaa, neulottu samoilla puikoilla. Pipo on kuvanottohetkellä ollut jo käytössä, joten pipossa näkyy käytön jälkiä :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti