torstai 30. toukokuuta 2013

Tuunattu paperilamppu

Nyt se on valmis!

Viime viikolla saittekin jo vähän esimakua tulevasta. Tein rohkean matkan tuntemattomaan ja ensi kertaa tuunasin vanhasta uutta.

Kaikkihan lähti siitä, että rikoin vanhan paperilamppumme. Imuroin siihen reiän. (HUPS!)


Ensin pohdin uuden varjostimen ostoa, sitten päätin tyytyä vanhaan. Kunnes törmäsin tähän blogiin, vessapaperilla tuunattu paperilamppu! Aloitin armottoman googlauksen ja löysin tuunauksen, joka miellytti silmääni vielä enemmän.

Ja eikun liimaamaan suodatinpusseja lamppuun! Itse toteutin tämän niin, että käänsin suodatinpussin väärinpäin. Tämän jälkeen rutistin suodatinpussin pyöreämmäksi pussiksi ja kastoin liimaan.

Liimasin pussit melko vierekkäin ja välillä muutin tyyliä niin, että rutistin pussia hieman eri tavalla. Pinnasta muodostui elävämpi ja sain vaihtelua kuvioon.


Suodatinpusseja projektiin kului n. 400. Alkuperäiset suodatinpussit loppuivat kesken ja jouduin hakemaan kesken lisää. Kuten kunnon säätäjälle on ominaista, uudet olivat pienempiä kuin alkuperäiset!  Tämä ei sinänsä haitannut, itseasiassa kokoeroa ei juuri nähnyt. Isommat olivat kokonsa puolesta helpompia käsitellä, mutta erikokoisten käyttämisellä saa vähän lisäeloa lamppuun.
Lamppu lopullisessa loistossaan.

Alkuperäinen ohje täällä.

2 kommenttia :

  1. Hei! Olisin kysellyt minkä kokoinen tuo alkuperäinen lampunvarjostin on? :)

    VastaaPoista
  2. Alkuperäistä lamppua en tullut mitanneeksi, mutta arvioisin halkaisijan n. 50-60 senttiseksi :)

    VastaaPoista