maanantai 3. kesäkuuta 2013

Suklaavaniljaleivokset

Sen lisäksi, että meidän suku on täynnä käsityöläisiä, on meillä myös leipureita. (Ihan oikeita, isovanhemmillani oli leipomo!

Olen siis leiponut elämäni aikana enemmän ja vähemmän - aikuisiällä olen innostunut tekemään monenlaista. Veljen yo-juhliin leivottiin ihan kaikki juustokakut, kermakakut, keksit, gluteenittomat leivokset itse!

Ystävän polttareihin pyydettiin makiaista ruoan yhteyteen. Päätinkin tehdä vähän jotain uudenlaista, leivoksia!


Resepti, josta otin mallia, on täällä.

Pohja:
150g voita
2 kananmunaa
3dl sokeria
3rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria (itse jouduin hätätilanteessa käyttämään vanilliinisokeria=
4.5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2dl maitoa

Täytteeseen:

2dl valmista vaniljavanukasta
150g voita
6 rkl tomusokeria

Päällinen:
75g voita
2rkl valmista jäähtynyttä kahvia
1rkl kaakaota
3.5dl tomusokeria

Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja voi munasokeri vaahtoon. Paista 175 asteessa 20 minuuttia .

Tee ensin vaniljatäyte:

Anna voin pehmentyä Vatkaa voi ja tomusokeri notkeaksi seokseksi. Sekoita tomusokerivoiseos vanukkaaseen.

Anna pohjan jäähtyä ja jaa se kahtia. HUOM! Jos pohjasta tulee kovin paksu, voi sitä hieman varovasti kostuttaa kahvilla. Levitä vaniljaseos toiseen osaan ja nosta toinen osa päälle.

Sekoita kuorrutteen kaikki ainekset keskenään ja levitä kakun päälle.



Toivottavasti tämä maistuu!


2 kommenttia :

  1. Oli kyllä hyvää, kaverit nimesivät tämän Unelmatorttu meets Mokkapalat :) Suosittelen!

    Ja erityisen hyvää oli, kun leivokset olivat olleet yön yli jääkaapissa :)

    VastaaPoista