perjantai 20. syyskuuta 2013

Kantapään kautta, kirjaimellisesti

Mitä käsitöitä voi tehdä lahjaksi ihmiselle, jota ei loppujen lopuksi oikein hyvin tunne? Eräs tuttava työpaikallani on erittäin antelias ja antaa lahjoja aina kuin on mahdollista. Niinpä päätin tehdä jotain vastalahjaksi. No, eihän tällaisessa tilanteessa voi kuin neuloa sukat!

Päätin tehdä jämälangoista ihan perussukat, mutta päätin kokeilla kantapäähän jotain vähän erilaista.


Kantapää on neulottu peruskantapään silmukkamäärillä, mutta ilman vahvennettua neuletta. Kantapäässä neuloin oikein-nurin-neuletta. Simppeliä, mutta vähän jotain erilaista!

Itse sukat ovatkin sitten epäonnisemmat. Sain tehtyä puolitoista sukkaa, kunnes totesin, että lanka loppuu kesken. Ei mennyt ihan putkeen tämä.

****

Iloisempana asiana mainittakoon, että Arvontoja pukkaa!

Silmukan saalistus-blogin arvonta.

Lankahelvetin arvonta

 Kaikki osallistumaan :)

2 kommenttia :

  1. Villasukat on hyvä lahja. Vaikka jotkut ajatteleekin ettei nykyään enää niitä käytetä, niin kyllä käytetään. Omassa ystäväpiirissä tuntuu olevan paljon villasukkaihmisiä, mutta ei tekijöitä.

    Itse olen alottanut kummankin sukan yhtäaikaa ja neulonut vuorotellen. Ensin varret, sitten kantapäät jne. Silloin jos lanka loppuu se loppuu molemmissa sukissa samaan aikaan. Ja neuloessa pystyy vähän ennakoimaan, jos näyttää sitä että lanka ei riitä. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä että puikkoja pitää olla kaikkia kokoja kaksi sarjaa. ;D

    VastaaPoista
  2. Hih, munkin pitäis ruveta tekemään sukat samaan aikaan. Mulla on meinaan paha tapa, etenkin sukkia neuloessa katsoa televisiota tai muuta. Sukka syntyy automaattisesti, mutta se ennakointi sitten unohtuukin :) Onneksi sukilla oli nyt onnellinen loppu jämälankojen ansiosta :)

    VastaaPoista