lauantai 14. syyskuuta 2013

Sukat kevyet kuin unelma!

 Muutama vuosi takaperin ostin ison kasan valkoista Rose Mohairia aikomuksenani tehdä siitä itselleni pipo, lapaset ja kaulaliina. Mikään niistä ei oikein ottanut tulta alleen, pipo epäonnistui, lapaset onnistui joten kuten - niinpä langat jäi lojumaan.

Sukkia olen neulonut vuosien varrella vaikka kuinka monet, mutta vain yhdet itselleni. Niinpä päätin tehdä sukat ihan itselleni.

Sukat on neulottu ihan perussukkana, ilman vahvennettua neuletta kantapäässä. Varteen tein kiertävän malllin. Neuloin siis yhden oikeaa, 3 nurin, siten että oikean paikka on jokaisella kierroksella aina yhden enempäinä.

Sukat ovat ihanan pehmeät, mutta hippasen liian isot. No, nämä ovat nautiskelusukat, eivätkä niinkään mihinkään saapaskäyttöön, joten ei haittaa!


3 kommenttia :

  1. Onpa tosi kauniit!! Tykkään kovasti tuosta Rose Mohairista, mutta ei ole tullut mieleen neuloa siitä sukkia! Hieno idea kyllä! Paljonko meni lankaa?

    VastaaPoista
  2. Elli: Kiitos :)

    Julia: Tämä oli sellainen päähänpisto, tykkään kovasti sukista! Ne ovat myös mukavan kevyet, eivätkä ehkä ihan niin lämpimät kuin esimerkiksi seitsemästä veljeksestä neulotut. Minunlaiselleni "kuumakintulle", juuri sopivat siis :) Näiden neulomisesta on hetki, mutta muistelisin, että lankaa meni n. puolitoista kerää :)

    VastaaPoista